mr. F. Wijnveld

T   +31 (0)20 303 24 89
M  +31 (0)6 4664 8199
F   +31 (0)20 258 16 01
E   wijnveld@rubewijnveld.nl

Advocaat partner

Frank Wijnveld is in augustus 2012 beëdigd als advocaat. Frank is in 2010 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Nederlands recht (specialisatie staats- en bestuursrecht). Frank studeerde af op het onderwerp 'Het Bibob-advies in het licht van de vergewisplicht ex artikel 3:9 Awb'.

Specialisaties

Frank opereert op het gebied van het algemeen bestuursrecht,  ruimtelijk omgevingsrecht, milieurecht en bestuursrechtelijke handhaving.

Opleiding

Rechtsgeleerdheid Vrije Universiteit Amsterdam (2010)

Lidmaatschappen

Frank is lid van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR) en van de Vereniging voor Milieurecht (VMR)

Nevenactiviteiten

Naast advocaat is Frank penningmeester van Stichting Motel Aloof. Stichting Motel Aloof is een stichting ter bevordering van de podiumkunsten.

Frank in zijn werk

Het wedstrijd element binnen de advocatuur ziet Frank als een van de mooiste aspecten van het vak van advocaat. Om samen met je cliënt de “wedstrijd” te winnen moet een advocaat op de hoogte zijn van alle aspecten die bij de cliënt spelen.

Veel cliënten van Frank Wijnveld behoren tot het MKB. Het is voor een advocaat van groot belang om te beseffen dat achter deze bedrijven mensen zitten die hun ziel en zaligheid in dat bedrijf hebben gelegd. Zaken moeten volgens Frank dan ook niet slechts juridisch en bedrijfsmatig, maar ook vanuit het persoonlijk perspectief van de cliënt worden bekeken.

Publicaties

'De Wet Bibob en vastgoedtransacties', Bouwrecht 2014/63 (met mr.drs. J.Chr. Rube).