T  +31 (0)20 303 24 89
M +31 (0)6 21 99 27 78
F  +31 (0)20 258 16 01
E alberts@rubewijnveld.nl

mr. M.J. (Martijn) Alberts

Advocaat partner

Martijn Alberts is in augustus 2013 beëdigd als advocaat. Hij heeft de afstudeerrichting Privaatrecht gedaan binnen de master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is afgestudeerd in het huurrecht op het onderwerp: ‘de tijdelijke verhuur van woonruimte en de rol van de huurbescherming’. Als student-stagiaire is Martijn verbonden geweest aan een advocatenkantoor in Willemstad (Curaçao).

Werkzaamheden en specialisaties

Martijn heeft jaren advocatuurlijke advies- en proceservaring in het vastgoedrecht met als focus het huurrecht (van woonruimte en bedrijfsruimte) en kwesties die spelen bij aankoop, exploitatie en verkoop van vastgoed. Daarnaast houdt hij zich bezig met algemene verbintenisrechtelijke vraagstukken. In zijn praktijk staat hij ondernemers, particulieren en beleggers bij. Martijn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en) sub rechtsgebieden geregistreerd:

-              Huurrecht (bedrijfsruimte en woonruimte).

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Naast zijn werkzaamheden als advocaat is Martijn docent in diverse juridische vakken.

Opleiding

Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam (2013);
Basisopleiding Mediation bij de Merlijn Groep in Den Bosch (2021).

Lidmaatschappen

Martijn is lid van De Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ).

Wat anderen over Martijn zeggen

Martijn is activerend, deskundig en integer. Hij luistert naar de werkelijke belangen, is relatiegericht en heeft oog voor een effectieve en duurzame oplossing voor zijn cliënten.